Resor,  Vardag

Akrotiri och Red beach

Turistandet forsätter här på Santorini!

Det finns en del “måsten” här på ön som alla tursiter besöker, och så även vi! Mamma och Peter har sett det mesta under sina sju tidigare besök här på Santorini, även om jag lyckas hitta en del nya grejer att besöka!

För min skull gick de med på att besöka Akrotiri, en arkeologisk utgrävning av en stad som begravdes efter ett vulkanutbrott ca 1650-1500-talet f.kr. Akrotiri var en väldigt avancerad stad för sin tid, så det var spännande att se hur långt gånga det var med sina våningshus och avlopp! Dessutom hade utgrävningen utökats sen senast Mamma och Peter var där så alla fick se lite nytt.

Efter Akrotiri så tog vi oss till Red Beach som är precis vad det låter som, en röd strand! Det var häftig att få se men den var helt översvämmad av turister och det krävdes lite klättring för att ta sig dit. Det var vackert att få se, men jag tycker det svarta stränderna är finare!

Efter besöket på stranden och lunch i en mysig liten by i närheten så åkte vi tillbaka till hotellet, Sellada Beach hotel. Där hade familjen som driver hotellet bakat en kaka till Peter som fyllde 55år. Vi sjöng och han överraskades med fika och present.

Som present av en en annan vän på ön som också driver hotell så fick mamma och Peter bo i en suite på hans hotell. Vi hängde i där under eftermiddagen, eller jag läste mest bara bok och doppade fötterna lite i poolen. Samt åt av den schyssta fruktsalladen som jag fick när mina föräldrar bjöds på ostbricka (jag hatar ost..).

Vi bjöds även på DEN GODASTE MIDDAGEN på längre när Sakis som äger hotellet och hans tjej kom för att hälsa på oss och umgås några timmar innan de skjutsade hem mig eftersom jag inte ville sova kvar och utsättas för snarkningar x 2.

Jag har som nytt mål att försöka återskapa tzatzikin jag fick till middagen på Aeon Suites. Den innehöll ingefära istället för vitlök och var knasigt god!! Herre gud ni förstår inte ens hur god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *