Inspiration,  Vardag

Allt som inspirerar just nu

Här får ni en liten sammanställning av allt som inspirerar mig just nu! Vad inspirerar er?

.

Livet:

Blommor! Ingen som följer på instagram, eller här, kan ha missat hur mycket jag älskar växter och blommor, med en extra svaghet för buketter. Helst ska det se ut som vildblommor från en äng eller ett dike. Men även tulpaner i blandade färger och rosor eller pioner i pasteller får mitt hjärta att slå några extra slag.

.

Så tänk er min lycka när jag fick en swish med uppmaningen att köpa rosor till mig själv. Bästa på länge! Vill du göra någon lite extra glad så är det ett hett tips från mig.

.

Tittar på:

Jag tror många har sett dokumentären om fallet rörande lilla Gabriel Fernandez, eller åtminstone hört om fallet eller serien som Netflix släppte i februari. Nu har jag sett den på Netflix och jag blev så illa berörd. Men det är viktigt att uppmärksamma brister i de system som ska skydda barn, och att få en påminnelse om hur vi behöver vara uppmärksamma på hur personer i vår omgivning mår och hjälpa till där vi kan. Därför rekommenderar jag den verkligen, även om det är jobbigt att höra om hur lilla Gabriel levde. Hans gränslösa kärlek till sin mamma trots hennes hemska beteende och misshandel mot honom säger så mycket om barn.

.

.

On a lighter note. Jag har en förkärlek för hajfilmer, och hajar i filmer blir rätt ofta katastrof och så dåligt att man bara skrattar. Den senaste jag såg vad “Deep Blue Sea” där man får se en ung Skarsgård bland annat. Så. dålig. på. alla. sätt. Effekterna, manus, storyline, ja allt är dåligt haha. Men jag älskar det!

.

.

Klädstil och livsstil:

Scrunchies och sjalar i håret, nu är det dags!! Jag förklarar härmed att våren är på ingång och förra årets trend av sjalar i håret får leva vidare. Jag har börjat använda mina sjalar jag köpte second hand förra året, och nu när mitt hår blivit längre är scrunchies lite lättare att använda. Och det finns så fina varianter som dessutom är mer skonsamma mot håret! Jag har sett varianter i satin, sammet, transparenta fyllda med blommor, några med led-lampor, glitter och massa annat kul! Här är lite inspo från Pinterest:

Ribbons in Hair - It's A Dull Life
long blonde hairstyles
6pcs Transparent Solid Scrunchie | ROMWE

.

Jag måste visa hur mysiga lägenheter jag hittat. Först ut en mysig sänghörna i Birkastan (1,5 rum för 4.000 000 kr), alltså kolla in ljuuseet! Helt magiskt! Ljus är vad jag ofta fastnar för, så här har ni även en matplats med mysigt ljus i Vasastan (3 rum för 11.750 000 kr) och två bilder från en etagelägenhet i Birkastan med fantastiskt ljusinsläpp och så udda (och fin) stil med bjälkar och runda fönster (4 rum för 14.500 000kr). Klicka på bilderna för att komma till annonserna!

.

.

.

Fika:

Vi har haft en så bra period med temadagar! Mandelkubbens dag, bananens dag, fössta tossdan i mass och idag är det punschrullens dag. Jag måste säga att punschrullar, eller dammsugare som jag säger, inte är något jag väljer särskilt ofta. Men så köpte med mig det från Bullar & Bröd, och jäklar så gott! Jag vill köpa fler på direkten! Så mitt fika-tips är klassiker. Underskatta inte mandelkubbar och dammsugare bara för de är klassiker och lite pensionärsfika, alla nya coola och väldigt amerikaniserade bakverk kan bli för mycket. Så då är en klassiker precis vad som behövs. Back to Basic med säkra kort som alltid smakar bra! 😀

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *