Inspiration,  Vardag

Allt som inspirerar just nu

Här får ni en liten sammanställning av allt som inspirerar mig just nu.

Livet:

I Söndags såg jag Emma Svensson på Nyhetsmorgon som gifte sig och sex veckor senare ville hennes man skilja sig. Det ledde till att hon tog tag i sin dröm om att bestiga berg och inte nog med det, utan det högsta berget i varje europeiskt land (blev till slut totalt 61 toppar på ett år!). Hon är nu aktuell med sin bok “Honeymoon, hejdå & bergen som väntar” och jag blev så inspirerad av att se henne. Jag vill inte bestiga fysiska berg, men jag vill ta vara på livet som hon gjort och nå det lugn som hon utstrålar. Blir nog att läsa hennes bok som ett första steg!

Jag är också väldigt träningssugen nu. Kanske är det solen som tittar fram som får mig att tagga till lite extra. Det är både i form av yoga, löpning och styrka. Så kul att känna det här drivet och energin, jag önskar bara jag hade råd med ett bra gymkort så jag kunde gå på lite roliga pass för det saknar jag verkligen.

Apropå träning har jag hört om en app som heter “social steps” som jag verkligen vill köra med någon (vem är på?). Tydligen bjuder man inte lite vänner/familj och så registreras det hur många steg man går varje dag så har man en liten tävling! Jag tänker mig att månadens förlorare får bjuda på fika 😀

.

Tittar på:

Jag försöker verkligen undvika serier just nu. Jag vill inte fastna i “ett avsnitt till”-tänket och bli distraherad från plugg och annat lite viktigare i livet. Istället ser jag på filmer. Men Netflix Explained som är en serie-ish med fristående avsnitt i form av korta dokumentärer eller faktaprogram är jag ett fan av. Så himla bra format att få typ 20 min grundläggande fakta om något kul, förslagsvis medan man äter frukost. Väldigt intressant med kryptovaluta, miljonärer, diamanter, kulter och nästa pandemi! Jag hittade serien för jag hade dille på hjärnan i höstas, lyssande på hjärnstark och började springa men ville veta mer om hjärnan så jag kikade på Netflixs Mind Explained. Där började mitt beroende.

.

Klädstil och livsstil:

Michelle Choi är min nya inspo. Hon lever ett väldigt härligt liv i New York där hon lagar koreansk mat, går på takfester, gör ansiktsmasker varje dag och tar superfina bilder. Henne videos är av varierad kvalité men jag gillar att scrolla i hennes flöde för att hitta guldkornen. Ni hittar henne här!

Apropå livsstil så bör mitt Hemmet-beroende nämnas. Älskar att drömma mig bort till mitt fantasiliv i Vasastan och kika in i andras lägenheter. Här är en lien pärla på Roslagsgatan som ligger ute nu. En 3,5a på 102 kvm och nästan nio miljoner som utgångspris (Herre gud send help till bostadsmarknaden). Vid första anblick så tyckte jag den var rätt hemsk, men nu ser jag bara möjligheter med att måla och möblera om, fixa köket lite och så. Oj oj oj, här hittar ni den! (Plus i kanten för att mäklarn själv skrivit “mäklarutsikt” under en bild som visar utsikt mot vattnet – om man hänger ut genom fönstret haha)

.

Fika:

Nej men choklad!? Vet inte vad grejen är, jag gillar ju alltid choklad. Men nu är det ett begär som verkar omättligt. Vill helst av allt ha en chunky brownie med massa valnötter och den ska vara sådär lagomt ljummen mmmm… Och ja jag vet att man borde va sugen på Semlor just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *