Vardag

Bakar mer än någonsin

Eftersom lillasyster Hannah fyllde 15 år förra helgen så hade vi såklart kalas med familjen! Det var riktigt trevligt att få träffa alla, fika och catch up efter sommaren. Stjärnan blev lilla Elle som var toppenhumör, det är ju svårt att motstå en liten bebis som skrattar! Man kommer på sig själv med att härma henne, och stå vidögd med gapande mun för att varje liten rörelse hon gör förundrar haha

Inför kalaset så bakade jag tårtor och annat gott! Så det blev full fart i köket under två dagar. Tyvärr mådde jag ganska dåligt dagen innan kalaset och var inte på topp, vilket även märktes i mina bakverk då kvalitén var lite…ojämn (?) om vi säger så. Så det var tråkigt!

Jordgubbstårtan är en klassiker, en likadan som jag bakade till midsommar (den blev dock mycket bättre då) så recept finns för den här på bloggen.

Moussetårtan var i tre lager; hallon, choklad och kladdkaka och har även den varit med här på bloggen tidigare men då med jordgubb.

Kokostårtan var inspirerad av godiset Raffaello och bestod av mandelbottnar som varvades med en kokoskräm med kondenserad mjölk och toppades med en frosting på vit choklad.

Biskvierna har en mandelbotten, apelsintryffel och är doppade i mörk choklad. Macaronsen hade antigen en fyllning med lime och mynta eller vit choklad och till sist har vi morotsbakelserna. Det är lite av min paradgrej och är i princip en liten morotskaka med frostig som inte har färskost i sig (som den vanligtvis har) och är smaksatt med citron.

Utöver det hade vi även gott bröd, lite ost, massa härlig frukt och en mängd drycker att välja på! 🙂

Blev mycket bakning denna helg!
Kanske inte syns, men ljusens lågor brinner i olika färger!
Lilla linslusen <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *