Vardag

Bumpy ride

När jag tänker på mitt liv just nu så får flashback till ett spel jag spelade när jag var liten. Det var ett spel med Shrek till X-Box där Åsnan ska rida på en drake och ducka för massa hinder där han utbrister “IT’S GONNA BE A BUMBY RIDE!” och i glatt humör får försöka ta sig igenom banan.

Ångest har ramat in mina dagar eftersom jag inte kunde komma på vad min masteruppsats ska handla om. Mitt PM skulle vara inne idag måndag och på något sätt lyckades jag få ihop en idé som känns helt ok. Förra tisdagen började terminen (min tolfte på Stockholms universitet!) och det var som att jag då insåg att det är min sista termin och sista uppsats, så hjärnan låste sig. Det blev bara blankt i mitt i huvud förutom när det ibland passeraade en idé som inte var genomförbar eller etnologisk istället för kriminologisk. Paaniiik.. Ångesten blir inte heller bättre av januariekonomin – min icke existerande lön efter en galet stressig december och CSN som inte fattat beslut om mitt studiemedel.

Men samtidigt så har jag superkul! 30års-fest för Johanna, min födelsedag, fika och bio med vänner, ett hem fyllt av blombuketter, häng med mamma, pannkaksfrukostar och show på Cirkus! Johanna tog med mig på publikrepet för Pernilla Wahlgrens nya show “Hybris – hon kom, hon sågs, hon sponsrades”. Vi hade båda sett den inspelade versionen av förra showen och var inte särskilt imponerade, men denna nya var hysteriskt rolig! Vi skrattade så kinderna ömma och hade verkligen en toppenkväll med SÅ BRA platser!

Så livet är en bumby ride just nu. Men det gör bara att man känner sig levande! Så fort jag listat ut vad jag skriva min uppsats om så kommer den ångesten lugna sig. I övrigt är det ju rätt bra, jag måste bara påminna mig om det! Jag är äntligen frisk, mamma är hemma från sjukhuset, resten av familjen är på fötter igen, mina krukväxter lever och pappa har fixat mitt badrum som läckte precis överallt. Woohoo!

Solen skiner, allt löser sig och våren kommer bli bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *