Vardag

Ett år på Kungsholmen

Ett år har gått ganska snabbt och varit en riktigt åktur för mig. Sen jag flyttade in här så har jag avslutat första året på min masterutbildning inom kriminologi och börjat på två nya jobb och en praktik. Jag har haft roligt med min familj och vänner, men också haft några av de mörkaste och jobbigaste perioderna i mitt liv. Jag har låtit fikaguiden ta mer plats och börjat satsa på att utvecklas inom bakning, tecknade och träning. 

Lägenheten är första gången jag bor själv på riktigt även om jag spenderat mycket tid själv innan. Det innebär att det var här jag fick inreda helt själv för första gången. Jag fick pynta för min egna jul med två granar i en etta, galet enligt vissa men magiskt om ni frågar mig. Jag har levt i rädsla över elräkningar och varit så snål med belysning att jag ramlat. Jag har haft bra veckor med renkött, avokado och färsk pasta. Men jag har också haft veckor med skippade måltider och maträtten “morot med morot”.

Under det här året har även mina närstående gått igenom förändring som jag fått vara en del av. Emil gifte sig och väntar nu barn med sin fru Malin, Jimmy blev sambo, min bror (och sju andra bekanta) blev eller blir föräldrar i år. Marcs dotter Elle blev den första bebisen i familjen. Min mamma fyllde 60 och vi åkte på vår första utlandsresa tillsammans. Min lillasyster blev tonåring på riktigt och min pappa flyttade två gånger och axlade rollen som fikaguidens utsände. Jag träffade min farmor för första gången på flera år då hon vågade resa till Stockholm och träffat min morbror för första gången på länge.

Så mycket kan ske på ett år, och nu ser jag fram emot vad som väntar framöver med en blandad känsla av spänning och ångest. Det riktiga vuxenlivet väntar runt hörnet och jag har ingen aning om hur det ska gå! När det man vill syssla med och det man kan syssla med inte matchar, då blir framtiden lite osäker. Men det ska nog bli bra i slutändan! 

Dagen jag tittade på lägenheten som mamma fixat, sa ja och fick nycklarna!
Samma kläder jag använder varje vecka, bara längre hår nu än då.
Vardagsrummet dag 1
Vardagsrummet vid advent <3
Kök mitt i målning och kaos
Adventsfint i köket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *