Temadagar,  Vardag

Fars dag, fikabud och minnen

Igår var det fars dag, vilket i min pappas värld innebär att det idag är annandag far. Han började ju sitt firande med lillefars afton i onsdag haha.

Jag jobbade i helgen och det blev därför (vad jag tror) den första fars dag jag inte firat med att fysiskt träffas åtminstone i anslutning till själva dagen. Jag skickade med pappa en bit kladdkaka i veckan och började fars dag med ett sms till min pappa och styvpappa innan jag in på jobbet vid 6.30 för att åtminstone få gratta i textform.

För att det trots avståndet, pandemin och allt annat som kom emellan i år skulle kännas festligt så ordnade jag med ett roligt bud. På söndagsmorgonen levererades en tårta, frallor och croissanter till pappa och hans sambo som blev mycket uppskattat, tydligen en av de bättre prinsesstårtorna han ätit! 😀 Jag beställde budet från Hedengrens konditori i Örebro. Tanken var att använda foodora eller något liknande, men budtjänster utanför storstäderna är visst inte lika utvecklat.

Att skicka ett bud med något ätbart kan jag varmt rekommendera när blommor känns lite tråkigt (även om jag ÄLSKAR att få blommor) och man vill undvika att träffas och riskera att smitta varandra med Corona, influensa och allt annat otrevligt som cirkulerar.

Här har ni bilder på budet som pappa la ut på Facebook:

.

.

Som extramaterial i dagens inlägg tar vi en tripp down memory lane och ser tillbaka på bakelserna jag köpte till min styvpappa förra året, och tårtan vi åt hos mig när vi fira pappa förra fars dag – som är topp tre av tårtor jag ätit!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *