Vardag

Äntligen en blogg!

Hej på er kära läsare (som till 90 % antagligen är min fina familj och vänner)! Äntligen har Fikaguiden gått och blivit med blogg, som jag har längtat.

Fikaguiden har funnits som ett konto på Instagram i ungefär tre år, även om jag bara varit aktiv i drygt ett år. På det året har Fikaguiden hunnit få ihop precis över 200 följare. Det kanske låter som väldigt lite, men för mig betyder det jättemycket att så många personer vill bli inspirerade till att fika mera och tar sig tid att stötta mitt lilla konto. Fikaguiden är om möjligt mer anonym på Facebook, med tre fina följare och väldigt få inlägg. Förhoppningsvis kommer jag hitta en balans bland dessa sociala medier och bloggen en dag, men Instagram kommer förbli mitt primära fokus.

Så vad vill jag med denna blogg? Jag vill självklart fortsätta inspirera till att ta sig tid för att fika, uppmärksamma knasiga temadagar och tipsa om mysiga caféer. Jag tänker också att bloggen blir en perfekt plats för att dela med mig av recept, i dagsläget skickar jag bara ut recept på efterfrågan så det här blir en smidig plats att hänvisa till. Utöver det har jag inte riktigt någon färdig plan för bloggen. Jag har velat starta en blogg under en längre tid men känt att det redan finns så många, så vad kan jag bidra med egentligen? Det har jag fortfarande inget svar på men efter att jag började skriva dagbok tidigt i våras så insåg jag att man inte måste tillföra något nytt med sitt skrivande. Man kan skriva för sig själv, för att göra någon annan glad, för att påminna om att fira temadagar eller bara för att fördriva lite tid. Oavsett varför man skriver så finns det plats för ännu en blogg, eller ännu en dagbok.

Under kommande dagar, veckor, månader (?) så kommer bloggen få växa fram. Både sett till sitt utseende och innehåll. Jag känner att det är en process som får ta tid och det ska bli kul att se vad jag väljer att dela med er. Kanske blir det mest recept, eller oändligt med café-tips, eller kanske lite mer om vem jag bakom Fikaguiden är. Vi får se!

Jag hoppas ni vill hänga med mig här på min blogg!

Innan jag avsluta denna novell vill jag påminna om denna fantastiska helg fylld med temadagar som väntar!

Imorgon lördag firar vi både chokladbollens dag och tunnbrödets dag, så fika och frukost känns givet! Sen fortsätter vi helgen med att fira dagbokens dag på söndag, så om någon av er som läser detta vill starta blogg eller dagbok så är Söndag ett perfekt tillfälle.

Välkomna till bloggen!

Fikaguiden

   

2 kommentarer

    • Fikaguiden

      Haha älskar entusiasmen! Nej då, du är inte blind. I dagsläget kan man inte gilla inläggen på bloggen, bara kommentera. Jag får hålla mig till gillningar på Instagram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *