Vardag

Julmarknad i gamla stan

Äntligen lite snö igen!! Wiihoo 😀 Jag blev så glad när jag vaknade i morse till snö på taken och sol som fick de frostiga grenarna på trädet utanför mig att glittra. Äntligen lite julkänsla igen efter allt regn, även om detta troligtvis är borta redan imorgon eftersom en ny regnperiod är på gång. Men man får njuta av lyckan när man kan!

Jag gjorde det mesta av vädret och åkte in till julmarknad i gamla stan. Det var superfint i stan med snön och solen som sken, men kallt! Jag passerade julskyltningen och tomten på NK igen, jag tycker om möjligt ännu sämre om skyltningen nu. Det var desto trevligare att se skridskobanan i Kungsträdgården och vattnet vid slottet, det vart till skillnad från skyltningen juligt och vackert.

Julmarknaden var som den alltid är, inte så mycket jag är intresserad av i stånden men mysigt att gå och kika lite. Det är ett stånd som gör mig extra glad, det är det med superdyra våfflor. Min pappa och jag stannade där för att äta varsin våffla för två? tre? år sen när vi åkte in en kall kväll för att gå på marknaden. Jag blir påmind om hur mysigt det var och hur goda de superdyra våfflorna var just där och då, därför gör det ståndet mig lite glad i själen när jag ser det. Men låt oss prata om priserna i gamla stan en stund! 50kr för en våffla, 45kr för brända mandlar, 45kr för en kopp te, 150kr för en liten (!!) marsipanfigur. Nej men hjälp. Det blev att köpa med fika från Grilliska och efter ett snabbt stopp på sci-fi bokhandeln att åka hem där te inte kostar som en hel måltid haha. Fika och julpyssel här hemma är både trevligare och billigare än många platser i gamla stan.

nej tack till denna skyltning
Ljuset just nu!! MAGISKT
Här har ni våfflorna, på hörnet av marknaden!
En mumma och en saffransmumma 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *