Temadagar,  Vardag

Kardemummabullens dag

I morgon är det äntligen dags för kardemummabullens dag! I min mening är det en av våra viktigaste temadagar som verkligen förtjänar att firas till tusen. Jag planerar att köpa med lite bullar till praktiken och bjuda på under mötet, det borde garantera en glad och bra stämning!

För er som inte har några planer för bullinköpen så tänkte jag tipsa om mina favoriter. Butiksbakat i all ära, men hembakta bullar är svårslaget så har du möjlighet är det min rekommendation att du bakar och fryser in så du kan njuta en lång tid framöver.

Det som gör bullar så bra är att de kan ätas i farten, passar till både kaffe och te, kan ätas framför en film utan att störa, lämnar en god eftersmak, mättar lagomt och kan varieras på massor av olika sätt!

Mina favoriter för tillfället är absolut Bullar och Bröds kardemummabullar med vanilj, så galet goda!! Verkligen en fin och lagom stor bulle, supersaftig och svår att motstå. Bullar och Bröd har sin största butik på Valhallavägen men även en mindre butik på Lindhagensgatan, vilket är lite för nära där jag bor. Det är väldigt enkelt att gå förbi och köpa med lite gott hem…

Sockerkringlan bredvid är inte heller dålig!

En annan storfavorit är bullen som fick äran att ätas på kardemummabullens dag förra året. Det är den helt magiska bullen från Petite France på Kungsholmen. Bullarna hos Petite France är supergoda, vackra och stora. Jag älskar kardemumman och sockret på toppen!

Det här kallar jag vackra bullar!

Till sist har vi bullarna från Bröd och Salt. Både kanelbullarna, saffransbullarna och kardemummabullarna är helt fantastiska! Det är lite extra bra att de är så goda eftersom Bröd och Salt finns lite överallt i stan så man kan alltid få tag i något gott.

Som ett sista litet wild card vill jag tipsa om bullarna som Rådmansö bageributik. Supergoda och finns nu att få tag på i Norrtälje!

Smaklig bullätning!

2 kommentarer

    • Fikaguiden

      Bageri Petrus på swedenborgsgatan har riktigt bra bullar!! Även Cafe Chic och Rivals cafe som ligger ett stenkast bort är helt okej. Johan Nyström på samma gata om man mest ute efter god dryck! På själva Hornsgatan gillar jag Kaffebar, även om de inte har världens mysigaste inredning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *