Temadagar,  Vardag

Midsommar

Hoppas ni alla haft en härlig midsommar. Jag hade en underbar dag i Vaxholm. Vi höll det väldigt småskaligt och mysigt vilket passade oss alla. Inte minst min lillasyster som kommit hem efter att ha arbetat på ett ridläger och var dödstrött, hon somnade till och från under hela dagen.

Vi började med att åka ut till Vaxholm där min f.d styvmamma och lillasyster bor, och hade en picknick vid morfarsstugan – Tenöbadet. Det var helt perfekt väder för en picknick men massa sol och lite vindar. Vi hade med oss wraps med olika tillbehör och lite dricka, kanske inte så traditionellt men gott!

Picknickens höjdpunkt för mig blev att doppa fötterna i havet (iskallt) och att se på när kvinnan bredvid oss la på blommor på en kaka, bara för att de ständigt skulle blåsa av igen..

Vädret alltså!! Perfekt!

När vi fått nog av solen (trötta och brända) så åkte vi tillbaka hem till Annika. Där fortsatte vi dagen med fika. Jag hade bakat en jordgubbstårta och små mini-pavlova, två klassiker dagen till ära. Vi hängde på balkongen, pratade och fikade i flera timmar innan vi gick in och satte oss för en middag med minimalt av midsommarmat. Jag är verkligen inte ett fan av klassisk jul/påsk/midsommar-mat (Let’s be honest, vi äter typ samma sak alla högtider). Så att vi plockade ihop våra egna favoriter av god sommarmat passade mig bra.

Jag gillar stora midsommarfiranden och fester, men ett litet firande, lugn och ro, power naps och mys med familjen var ett härligt sätt att spendera dagen på och jag hoppas det kan bli en ny tradition!

Mini-pavlova med lite sommarblommor och bär!
En riktigt hög tårta med jordgubbar i alla dess former

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *