Vardag

Nu lackar det mot jul

Hur går det för er i julstressen? Jag hoppas ni ligger bra till med klappar, bak, rim och pynt. För att inte tala om allt som behöver göras i jobb och skola innan det nya året anländer.

Jag ligger faktiskt bra till med alla klappar inslagna, julbaket färdigt och fryst och pyntet har varit på plats sen första advent. Däremot är det stressigt med allt i skolan, jag har ångest över att jag inte hinner jobba och lite smått panik inför vår släkts firande av farmor nästa helg. Under det firandet ser jag framför mig “Ett päron till farsa firar jul” möter “Tomten är far till alla barnen” möter “En underbar jävla jul” och så lite “Fanny och Alexander” som strössel på toppen. Mayday säger jag bara.

Men jag har mycket att se fram emot nu under decembers slutspurt som gör att stressen är hanterbar. Jag försöker njuta av mysiga frukostar med pannkakor och scones framför julkalendern, samt fika på eftermiddagarna med saffransbullar och juliga teer för att få in pauser och avkoppling. Jag ritar även väldigt mycket just nu, främst taxar för tillfället eftersom en gammal bekant bad mig måla hennes tax Lissie i en tecknad version.

Jag ser även fram emot vår resa norrut till släkten, även om firandet oroar mig lite. Jag ser fram emot att vi kommer se massa vackra vyer, kanske åka skidor, äta gott och bilresan kommer bestå av bra musik, snacks och prat vilket är vad jag älskar med road trips. När vi sen kommer hem blir det mysig jul med familjen och sen nyår som jag förväntar mig kommer bära på magi och äventyr eftersom vi går in i 2020-talet med allt det innebär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *