Vardag

Oktobers början

Tänk att första veckan i oktober redan har passerat, knasigt men underbart. Det känns som tiden går orimligt fort just nu, men jag älskar att vi är mitt i en perfekt höst.

För min del har denna vecka främst kretsat runt Inktober. Det är första gången jag deltar och går ut på att man målar (gärna i bläck) utifrån en promt, ett ord, varje dag. Det finns en officiell lista och självklart massa varianter som folk kommit på själva där fler tekniker “tillåts”. Jag deltar för första gången och självklart slår jag på stort och följer två listor. Det har inneburit att jag målat 15 teckningar för Inktober denna vecka, en extra första dagen. Det tar rätt mycket tid även om jag har en enkel stil. Vilket har gjort det lite knepigt att pussla in tecknadet mellan träning, jobb och skola. För självklart är det en hektiskt tid i skolan just nu, när jag egentligen skulle vilja ha flera timmar dagen till tecknandet. Jag är dessutom inne i en period där jag tränar varje dag och någonstans ska försöka hitta till till jobb.

Jag är stolt över att jag fåt ihop det även om jag måste gå upp tidigare för träningen och lägga mig senare för att hinna med tecknandet. Jag får bara påminna mig om att det här är självvalt och att det får mig att må bra. Skulle jag ta bort allt kul så skulle jag kanske sova mer, men hur bra skulle jag egentligen må?

Som grädden på moset känner jag mig superinspirerad att skriva just nu! Men där räcker tiden absolut inte till .Vilket gör att det känns som jag missar ett tåg som inte går så ofta 🙁 Jag hoppas känslan och inspirationen hänger kvar tills jag kan jobba eller plugga mindre!

Tur att vi haft två kul temadagar denna vecka att fokusera på. Både kanelbullens dag i fredags, och den ofta bortglömda gräddtårtans dag som vi firar idag! Fika och temadagar lättar upp när man känner sig stressad och ger en ursäkt till att pausa för en fika 🙂 Dessutom är jag lite mindre självkritisk med mina bullar än med mitt tecknade, så enklare bakning är bra för självförtroendet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *