Förra helgen

Lördagsbrunch

Innan vi sammanfattar denna helg, så ser vi tillbaka på förra helgen. Den var trots allt snäppet bättre med allt trevligt händ, toppenväder och god mat.

Den inleddes med en brunch på Greasy Spoon med Caroline. Självklart pannkakor för mig! Det var “scotch buttermilk pancakes” och jag har ärligt ingen aning om hur de skiljer sig från amerikanska. Gott var det oavsett! Serverat med bär, banan och sirap. Till det blev det SJÄLVKLART te, vad annars?

Fika a la Djurgården

Efter Den goda brunchen och trevliga snacket med Caroline var det dags för oss båda att promenera vidare åt olika håll. Jag tog mig in till Nybroplan där jag mötte upp Annika för att ta en promenad på Djurgården. Att vi tog oss dit och tillbaka trots värmen var väldigt imponerande om ni frågar mig! Det var dödsvarmt men också riktigt härligt. Hur mycket har man inte längtat efter att gå runt i tunna klänningar?

Vi slog oss ner i Rosendals trädgård för en fika och prat. Vi hade mycket att ta igen och det blev hur trevligt som helst :) En liten dam stannade oss för att ge komplimanger till våra sommarklänningar och det satte en lite guldkant på dagen när man kände sig svettig och trött haha.

Nationaldagen!

Sen blev det söndag och nationaldagen (Heja Sverige!). Jag vet inte hur ni brukar fira nationaldagen, om ni alls firar. För mig har det inte varit så mycket firande under min uppväxt, men som äldre har vi haft en del picknickar med familjen, och det har alltid varit en ursäkt till att äta tårta!

Jag låter inte mitt singelliv och covid stoppa mig från att fira och äta tårta. Det blev därför en 10-12 bitars tårta helt för mig själv. Jag började redan på fredagen med att fixa anslag och sen fyllde jag tårtan på lördagen så den skulle få stå till sig och bli sådär saftig och god till nationaldagen.

Det kan ju lätt sägas att jag levt gott veckan efter. Tårta till både frukost och efterrätt varje dag haha. Jag kan varmt rekommendera att ni bakar tårtor åt er själva! Mums!

Glass med Malin

Kanske kunde man tro att min helg och allt gott tog slut där, men nej! Min fina faster Malin hörde av sig och frågade om jag vill ta en glass mitt i nationaldagsvärmen och det säger man ju inte nej till. Hon skulle shoppa klänning till skolavslutningen på skolan där hon jobbar, och jag hade inget bättre för mig än att äta gott och umgås med henne när hon ändå skulle till stan. Perfekt!

Det slutade upp men en promenad från Sveavägen till Norr Mälarstrand där vi köpte glass från ett litet stånd jag aldrig sett förut. Glassen där var supergod och smakerna minst sagt unika, en varm (kall?) rekommendation!

Efter all gång kom jag upp i 23.000-26.000 steg både lördag och söndag. Kan säga att jag fortfarande, en vecka senare, har blåsor på fötterna. Väl värt lite smärta när man får umgås med vänner och äta gott!

Previous
Previous

Surdegskurs med Sebstien

Next
Next

Högsommarvärme