Födelsedagsvecka!

Grattis till mig!! :D

Nu har jag nått slutet på min födelsedagsvecka och det känns tråkigt att den är över, men samtidigt är jag väldigt glad för hur fin den varit och hur gulliga alla mina vänner och familj varit!

Viktigast av allt var självklart tårtan och i vanligt ordning bakade jag den till mig själv i god tid, så jag kunde njuta av den under veckan. Det blev en tårta med smak av citron, passion och hallon - med hallondekor föreställandes körsbär haha. Själva anslaget (tårtbotten) var det hösta och finaste jag någonsin bakat!

Recept: Klassisk tårtbotten

Uppvaktning till max!

Jag köpte hem tulpaner, bär, bröd och lite annat gott som jag tyckte jag var värd. Att fylla år årets fattigaste vecka är kanske inte helt optimalt, men jag tyckte att vardagen kunde få lite guldkant för det.

Min dag fortsatte sen med att Sofia fick hela arbetsgruppen och min chef att sjunga för mig över telefon, på min kontorsplats väntade ett superfint kort och massa gott från Sofia och Linnea (allt i rosa så det matchade mig och mitt hår) och hela dagen fick jag kramar och grattishälsningar från varenda kotte på kontoret. Det är härligt att känna sig som en riktigt huvudperson ibland!

Efter jobbet kom min mamma förbi hemma hos mig och hon hade köpt med sig världens finaste blombukett! Den var verkligen otrolig med hur stora blommor som helst och den står fortfarande i mitt fönster och doftar absolut ljuvligt! (Tyvärr har tulpanerna fått ge upp men de kan ju inte mäta sig med den stora buketten så det är helt okej.) Peter anslöt lite senare och jag bjöd de båda på middag och tårta som avslut på dagen.

Fortsättningen

Veckan fortsatte med grattishälsningar, fika med Emil där jag både fick träffa hans dotter Evelina (som är storasyster Cassandra upp i dagen!) och premiärfikade på Vete-Katten på Kungsholmen. Det är både synd att Vete-Katten inte fanns där när jag bodde där men också lite bra eftersom jag säkerligen hade ruinerat mig själv på deras havrebröd och fika.

The big finale!

Som avrundning på min föndelsedagsvecka kom en helg fylld av fika! Det blev ett nytt café för mig som inledning på lördagen - Kosmos café på Kungsholmen. Supergod bulle, gott te, trevlig personal och en supersöt hund som promenerade runt och hälsa på alla gäster. Med andra ord fanns det inte mycket att klaga på! Om du som läser detta är en semmelperson kan jag passa på att nämn att det såldes kaffesemlor där som såg väldigt goda ut!

Dagen fortsatte med besök av min morbror och hans fru. De hade köpt med prinsesstårta som fika och vi hade riktigt trevlig med prat om allt möjligt och mycket catching up eftersom vi inte setts på länge.

Som att det inte var nog med godsaker har jag proppat i mig pannkakor idag! En kompis fick chansen att skina mina sina pannkaksskills och delade även med sig av ett knep jag gladeligen delar med er - sojamjölk! Sojamjölk i pannkakorna var riktigt gott och absolut något jag kommer använda igen! :D

Det var allt från mig denna gång, nu ska denna 28-åring sova!

Previous
Previous

Pre Valentine

Next
Next

Första snön har fallit!