Mitt liv i Visby

Hej hej bloggen!

Nu har det hänt, mitt liv i Visby har börjat!

Sedan slutet av januari tillhör jag officiellt vårt kontor i Visby och ska avlasta mina kollegor där fram till min semester i sommar. Jag flög dit i tisdags och sedan hem igen i fredags, och redan efter fyra dagar trivs jag toppenbra!

Livet i Visby har inneburit min första flygning från Bromma. Även min första tid på Gotland som vuxen och med hjärna nog att minnas något (jag var bebis sist jag var där) och min första erfarenhet av arbete från ett annat verksamhetsområde. Jobbet skiljer sig mycket från hur vi gör i Stockholm men det känns bara roligt att få se, och alla mina kollegor har varit mycket välkomnande!

(Det känns så roligt svenskt att en fika prioriteras att delas ut på en flygning som är en halvtimme! )

Visbyliv

Utanför jobbet har jag spenderat tid med att utforska staden, äta gott, fika, shopping på Kränku och tid på hotellet där jag bor. Jag har hängt en kväll med Frode, en norrman som jobbar natt på hotellet, och har fått se hans kommande fotoutställning med bilder från Färöarna. Jag har även lyckats bonde med kocken som gör världens godaste chiapudding. Jag är så imponerad av hur trevliga alla är, kanske för att de är vana vid service men just nu slipper turister och kan ta ut all sin servicekänsla på mig. Ett kul sånt möte var med Gio och Marre som driver en libanesisk restaurang, Shawarma bar, i Visby och fick mig att känna mig riktigt välkommen. Maten är dessutom galet god!

Ni kommer få se mer av hur jag romantiserar mitt liv och känner mig som Kiki i Kikis expressbud, men här är en axplock från min första vecka på Gotland:

Baksidan

Om jag ska säga något negativt om Visby så är det höjden!! Staden ligger verkligen på en kulle och jag har en konstant nerförsbacke till hotellet, och därmed uppförsbacke till jobbet. Att dra en resväska med små hjul över snö, is och kullersten i 30 minuter är JOBBIGT! (30 med väska, 20 utan!) Herre gud nästa gång blir det taxi haha.

Previous
Previous

Maten i Visby so far

Next
Next

Baby shower