En helg på landet

Hej finingar,

Äntligen är jag tillbaka på landet! Jag spenderade mina första två veckor av semstern här i stugan, och den sista var jag tvungen att vara tillbaka i stan för lite olika firande där. Efter det blev jag kvar i Vasastan för jobb, tid med vänner och annat. Det betyder att jag inte varit i stugan på hur länge som helst! (eller ja, typ tre veckor…) och som jag har längtat tillbaka!!

I onsdags kväll tog jag tåget ut till landet. Väl tillbaka har jag maximerat tiden med att plocka blommor, svamp och bär - eftersom vi har hur mycket hallon och smultron som helst. Jag har självklart också plockat av våra äpplen och bakat äppelkaka på det. Vad gäller svampen hittade jag mer kantareller på 90 minuter än någonsin förut!? Jag fyllde min korg över kanten på 35 minuter, så jag hämtade en papperskasse och fyllde den med!! Tänk så lyxigt att kunna hämta kantareller 10 min cykeltur från huset och Karl Johan-svamp på tomten.

I vanlig ordning har det också bjudits på mat och fika i stugan, gosats med katterna och pysslat i stugan. Jag fixar lite inför julen redan nu men att lägga grunden för nya ljusstakar i form av lussebullar. Men det blir också, lite mer relevant, fix inför halloween och hösten med pynt i stugan och planering av tulpanlökar i trädgården.


Vädret var kanske inte alltid på min sida eftersom det kommit och gått lite regnmoln. Men mellan skurarna har det bjudits på sol, färgglada moln och vackra höstfärger.

Tack för att ni kika förbi! Vi hörs snart igen!! :)

Previous
Previous

Semlor med mamma

Next
Next

Rosendal med Sanna